'Barbie' met Margot Robbie draait nu in de bioscoop (en dit moet je erover weten) (2024)

Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken… Na talloze tekenfilms kunnen we vandaag eindelijk naar Greta Gerwigs langverwachte live-actionfilm van Barbie kijken, in de bioscoop en later op Pathé Thuis en HBO Max. In dit artikel vertellen we je alles wat we erover weten, van het verhaal tot de releasedatum.

Waar gaat ‘Barbie’ over?

Het script van Barbie is geschreven door de veelgeprezen regisseur Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) en haar man, filmmaker Noah Baumbach (Marriage Story). Dat belooft veel goeds! In de live-actionfilm staat Barbies reis naar zelfontdekking centraal. Wanneer Barbie een poort opent tussen Barbieland en de echte wereld en niet meer perfect blijkt te zijn, probeert ze dit wanhopig recht te zetten. Het hele gebeuren veroorzaakt een behoorlijk existentiële crisis. Ook Ken kampt hier mee.

Hoewel dit behoorlijk clichématig klinkt, wordt het toch verrassend. En dat komt vooral doordat Gerwig aan het roer staat, zo laat Margot Robbie weten in een interview met de Britse Vogue. Hierin zegt ze het volgende:

🗣️“Mensen horen over het algemeen Barbie en denken: ‘Ik weet wat voor film dit gaat worden.’ En dan horen ze dat Greta Gerwig het schrijft en regisseert en denken ze: ‘Oh, misschien weet ik het toch niet.'”
– Margot Robbie

Tegen The Hollywood Reporter zei ze al iets soortgelijks, namelijk dat ze het publiek juist iets totaal anders gaan geven dan verwacht wordt. Iets waarvan mensen nu nog niet weten dat ze het willen. Klinkt veelbelovend…

Is er al een trailer?

Yes! De officiële trailer is een tijdje geleden door Warner Bros. Pictures gedeeld. De film belooft kleurrijk, absurdistisch en heel grappig te worden, als we de eerste beelden mogen geloven.

Wie zitten er naast Margot Robbie in de cast van ‘Barbie’?

Al in 2019 werd bekendgemaakt dat Margot Robbie (Suicide Squad) in de huid gaat kruipen van de iconische Malibu Barbiepop, nadat namen als Amy Schumer en Anna Hathaway de revue al gepasseerd hadden. De tweevoudig Oscar-genomineerde actrice wordt geflankeerd door Golden Globe-winnaar Ryan Gosling (The Notebook) als Ken.

Dit zijn overigens niet de enige topacteurs die hun opwachting maken in deze film. Zo kruipt Will Ferrell in de huid van de CEO van een speelgoedbedrijf. Ook Kate McKinnon (Saturday Night Live), Marvel-ster Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), en Emmy-winnares America Ferrara (Superstore) zullen te zien zijn.

Is dat alles? Nee, onlangs zijn ook Sex Education-acteurs Ncuti Gatwa, Connor Swindells en Emma Mackey en Bridgerton-actrice Nocola Coughlan aan de cast toegevoegd. Net als Helen Mirren, Issa Rae, Michael Cera, Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Emerald Fennell, Ritu Arya, Sharon Rooney, Scott Evans, Ana Cruz Kayne, Alexandra Shipp, Hari Neff, Ariana Greenblatt en Jamie Demetriou. Ook zangeres Dua Lipa speelt een rol. De verschillende Barbies en Kens zie je hieronder.

Wat is de releasedatum ‘Barbie’?

Op 19 juli 2023 verscheen de film in de bioscoop. Een tijdje daarna kan je de film op streamingdienst HBO Max verwachten. Over het algemeen duurt het na de lancering ongeveer 2,5 maand totdat Warner Bros.-films op het video on demand-platform verschijnen. Dit betekent dat we de film waarschijnlijk begin oktober vanuit huis kunnen streamen. Tegen die tijd brengen we je uiteraard op de hoogte van de precieze online releasedatum, via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Barbie is niet de enige grote film die in de komende jaren op HBO Max verschijnt. Eerder hebben we al een artikel geschreven over de grote releases van Warner Bros. van de komende jaren, met titels als Wonka (2023) en Aquaman and the Lost Kingdom (2023).

Overigens is Barbie al wel bijTVOD-diensten alsPathé Thuiszonder abonnement te zien vanaf dinsdag 12 september alsPVOD-titel. Vervolgens wordt hij vanaf 22 november ook als reguliere huurfilm aangeboden wordt. 👉Kijk meteenBarbiebij Pathé Thuis.

Wat vinden de eerste kijkers?

Inmiddels zijn er al heel wat Pink Nights geweest en hebben de eerste recensenten de film natuurlijk ook al mogen bewonderen. De eerste reacties stromen dan ook binnen en die zijn tot nu toe erg positief. 89% van de recensenten beoordeelt de film op Rotten Tomatoes goed. Zo wordt Barbie door een van hen nu al “de grappigste film van het jaar” genoemd en lezen we meerdere malen dat je hem zeker twee keer moet bekijken om alle hilarische grapjes en verwijzingen goed mee te krijgen. Inmiddels stromen de lovende reacties op social media ook binnen:

I’m not gonna say anything but #Barbie was everything I expected and a little bit more. Margot was amazing, Ryan needs that Oscar nom and Greta made a beautiful emotional movie. So happy 🩷

— asmaa (@sapphireswhy) July 18, 2023

Hilarisch, slim, over de top, een tikkeltje bizar en tegelijkertijd real as f*ck. Genoten van #Barbie

— Dwayne Vrancken (@DwayneVrancken) July 18, 2023

I loved the #BarbieTheMovie It is consistently funny from start to finish, the social commentary is razor sharp, Ryan Gosling and Margot Robbie are both superb, and the whole thing looks and sounds fabulous. Highly recommended 💕@WarnerBrosUK #Barbie #BarbieMovie pic.twitter.com/DKGZgw0f3b

— Bobby Townsend (@Bobbysix) July 19, 2023

#Barbie A+
I can’t even flex, the movie was really good TO ME and funny as hell.

— 𝖱𝖮𝖬𝖤𝖮 𝖨𝖭𝖳𝖤𝖱𝖭𝖠𝖳𝖨𝖮𝖭𝖠𝖫 🎧 (@RomeoIntl1) July 19, 2023

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
DuurOnbekend
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures

'Barbie' met Margot Robbie draait nu in de bioscoop (en dit moet je erover weten) (2024)

FAQs

Is de nieuwe Barbie-film ongepast? ›

De film heeft volwassen thema's, mild taalgebruik en een aantal suggestieve verwijzingen, maar veel ouders hebben zich er toch prettig bij gevoeld om hun kinderen en pre-tieners mee te nemen om de film te zien . De "Barbie"-film kan een geweldig startpunt zijn voor het starten of voortzetten van doordachte discussies over diversiteit, inclusie en zelfbeeld.

Wat is de boodschap in de Barbie-film? ›

De film communiceert het idee dat vrouwen niemand nodig hebben om als waardig te worden beschouwd, en dat ze de vrijheid hebben om hun eigen idee van perfectie te definiëren . Een groot concept dat in de film wordt besproken, is dat de maatschappij en figuren als Barbie dit idealistische beeld van schoonheid creëren en hoe "mooi" eruit zou moeten zien.

Wat is er zo bijzonder aan de Barbie-film? ›

Onlangs is de filmwereld getuige geweest van de release en waardering van de baanbrekende film "Barbie". Deze film, geregisseerd door Greta Gerwig, neemt een gedurfde stap weg van de iconische stereotype associaties van de pop en verdiept zich in hedendaagse maatschappelijke constructies .

Hoelang draait de Barbie-film in de bios? ›

Na tweeënhalve maand in de bioscopen te hebben gedraaid, heeft Warner Bros., de productiepartij achter de Barbie-film, een cadeautje voor alle thuiskijkers: Barbie is namelijk vanaf vandaag te huur en te koop via verschillende streamingsdiensten.

Is de nieuwe Barbie film Nederlands gesproken? ›

Deze film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Is de nieuwe Barbie film voor kinderen? ›

Hij gaat dan wel over kinderspeelgoed, maar nieuwe 'Barbie'-film is enkel voor 13 jaar en ouder. FILMDe leeftijdsclassificatie voor de nieuwe 'Barbie-film' is bekend gemaakt. Ondanks dat de film over 'kinderspeelgoed' gaat, blijkt de film toch niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar.

Waarom zijn mensen boos over de Barbie-film? ›

Tegenstanders beweren dat de film "anti-mannelijk" is en als propagandistisch wordt beschouwd vanwege de verkenning van een samenleving waarin Barbieland volledig door vrouwen wordt geregeerd, terwijl de Kens worden gedegradeerd tot louter objecten zonder inherente waarde.

Wat probeert de Barbie-film te zeggen? ›

In de "Opinion"-sectie van de New York Times suggereerde Susan Faludi dat Barbie subtiele verwijzingen bevat naar het terugdraaien van abortusbescherming ; anderen zien een hervertelling van het verhaal van Eva en de appel. Een vriend houdt vol dat het een allegorie is voor de postpartumervaring.

Is de Barbie-film echt zo geweldig? ›

Barbie is een visueel oogverblindende komedie waarvan de meta-humor slim wordt aangevuld met subversieve verhalen. Slim, grappig en aangrijpend: Barbie is een vermakelijke film met een geweldige algemene boodschap .

Hoe lang zal Barbie in 2024 in de bioscoop te zien zijn? ›

"Barbie", met in de hoofdrollen Margot Robbie en Ryan Gosling, zal een week lang te zien zijn vanaf vrijdag 26 januari 2024, Warner Bros.

Waarom is Barbie weer in de bioscoop? ›

Nadat Barbie eerder deze week acht Oscar-nominaties in de wacht sleepte, is ze weer terug in de bioscoop. De exclusieve verloving van een week begint op vrijdag 26 januari.

Hoeveel kost de Barbie film in de bioscoop? ›

De productiekosten van de film waren 145 miljoen dollar, het marketingbudget was 150 miljoen dollar.

Waar gaat de nieuwe Barbie-film over? ›

Het verhaal speelt zich af in het kleurrijke Barbie Land, waar de stereotype Barbie elke dag een perfect leven leidt. Op een dag vertoont ze tekenen van... een mens te zijn. Ze besluit naar de echte wereld te gaan om het medicijn te vinden om zichzelf weer perfect te maken.

Waarom wordt Barbie PG-13 uitgelegd? ›

Taal en suggestieve verwijzingen in Barbie

Er zijn enkele suggestieve verwijzingen aanwezig in de film, die een grote bijdrage leverden aan de PG-13-classificatie van de film . Deze omvatten de discussie van de personages over het gebrek aan genitaliën van Barbie- en Ken-poppen, hoewel er geen naaktheid of seks in de film voorkomt.

Is de Barbie-film het waard om te zien? ›

Het brengt een boodschap van empowerment over voor zowel jongens als meisjes, en het neemt zichzelf niet al te serieus. Dus, of je nu zin ​​hebt in de volledige Barbie-ervaring, compleet met roze outfits en het verzamelen van alle coole merchandise, ga ervoor!

Is de Barbie-film verdrietig? ›

Het einde maakte me erg emotioneel en ik was zeker niet de enige in de bioscoop die huilde. Ik had het gevoel dat ik me echt kon identificeren met de hele film - het leven is niet perfect, er is veel verandering, de stereotiepe Barbie heeft niet het gevoel dat ze ergens goed in is (zo ongeveer hoe ik me meestal voel).

Top Articles
The Richest Sports Team Owners On The 2021 Forbes 400 List
Billionaire Jeremy Jacobs & sons leave Delaware North workers on thin ice
Everything you need to know about a Sam's Club Membership
Tony's Delicatessen & Fresh Meats
Champion Enchant Skyblock
Brazos County Jail Times Newspaper
Accident On May River Road Today
Hill & Moin Top Workers Compensation Lawyer
Peanut Oil Can Be Part Of A Healthy Diet — But Only If It's Used This Way
Thor Majestic 23A Floor Plan
Ttw Cut Content
5Ive Brother Cause Of Death
Skyward Weatherford Isd Login
Craigslist Siloam Springs
Yoga With Thick Stepmom
Chlamydia - Chlamydia - MSD Manual Profi-Ausgabe
Ian D. McClure on LinkedIn: New partnerships, licenses, patents and projects in today’s #ukotc…
How Much Is Cvs Sports Physical
My Time Banner Health
Panic at the disco: Persona 4 Dancing All Night review | Technobubble
Aluminum Model Toys
C.J. Stroud und Bryce Young: Zwei völlig unterschiedliche Geschichten
E41.Ultipro.com
The Real-Life Woman That Inspired Japanese Horror Classic Ring - SlashFilm
Thothub Alinity
Wmu Academic Calendar 2022
15 Best HDMovie2 Alternatives to Watch Movies in Hindi & Other Indian Languages Online Free Leawo Tutorial Center
Cronología De Chelsea Contra Fulham
Wisconsin Public Library Consortium
Matrix Skilled Nursing Login
Acbl Homeport
Cnb Pittsburg Ks
Guide for The Big Con
Ucla Course Schedule
The "Minus Sign (−)" Symbol in Mathematics
Herbalism Guide Tbc
Obituaries Cincinnati Enquirer
MAXSUN Terminator Z790M D5 ICE Motherboard Review
Trizzle Aarp
Synergy Grand Rapids Public Schools
Edo Miller Funeral Home Obituaries Brunswick Ga
236 As A Fraction
Nc Maxpreps
Broadcastify Thurston County
Craigslist Ft Meyers
University Of Michigan Paging System
Water Temperature Robert Moses
Basketball Stars Unblocked 66 Ez
2006 Ford E350 Startrans RV Conversion for sale by owner - Medford, OR - craigslist
26200 E 64Th Ave
Vox Machina Wiki
Vimeo Downloader - Download Vimeo Videos Online - VEED.IO
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6147

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.